Wieg Dekens

Baby-Beddengoed.nl verkoopt wiegdekens van o.a. Baby's Only, Jollein en Koeka.

Een wiegdeken heeft normaliter de maat 75 x100 cm en is daarmee voor de meeste wiegen geschikt én kan ook in de reiswieg van de kinderwagen gebruikt worden.

Een wiegdeken wordt gecombineerd met een wieglaken. Het wieglaken heeft dan dezelfde maat als de wiegdeken. Je kan dus gemakkelijk samen opmaken, waarbij je de bovenrand omslaat, zodat de bewerking op een wieglaken (als deze erop zit, zoals een gekleurd biesje of geborduurde afbeelding) zichtbaar wordt. 

Lees meer

Artikelen 1 tot 28 van 60 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artikelen 1 tot 28 van 60 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Hoe maak je een wieg op?

Als je het wiegje gaat opmaken zorg je voor een hoeslaken om het matras heen. Daarnaast pak je een wiegdeken en wieglaken tegelijk vast. Daarbij zit het wieglaken aan de onderzijde en de wiegdeken aan de voorzijde. Je zorgt dat de bovenkant van de wiegdeken en laken samen komt tot waar je de deken wilt hebben in de wieg. Je slaat dan een rand van ongeveer 20cm om, zodat aan de bovenzijde het uiteinde van het lakentje zichtbaar wordt. Voor de rest zie je de wiegdeken. Dan stop je de delen die aan de zijkant en onderkant over zijn onder het matras en is het wiegje strak opgemaakt.